Sivut Suomeksi    På Svenska

 

 

Välkommen!

 

HOME
VÄLKOMMEN
HUNDAR
NYHETER
VALPAR
VALPKULLAR
DAGBOK
TAXFAKTA
BILDER
CHAMPION

Jag heter Mervi Nordqvist och uppföder strävhåriga taxar i hemmiljö på  Bergö på Åland  i Finland.

Hundarna är våra familjemedlemmar och bor inne med oss. Idag har vi hemma tre taxar:FI BCH-MÄAJ & SE J(D)CH & SE U(d,v)CH & SE VCH Playadel Bergs Effektiva Elvy f. 2015, FI BCH-MÄAJ & SE VCH Playadel Bergs ZA- Serla f. 2018 och Elvys dotter SE VCH Playadel Bergs EV-Saunasiideri "Sidu" f. 2019

Vi jagar rådjur och hare .

Med min uppfödning strävar jag efter mentalt och fysiskt friska hundar utan att glömma taxens mångsidiga jaktegenskaper. Kennelnamnen Playadel Bergs fick jag år 2004 och samma år föddes vår första valpkull.

Finska  Kennelklubben har beviljat till mig Vuolasvirta -pris  som är det högsta utmärkelse för meriterade hunduppfödare

Jag är drevprovsdomare (MÄAJ) och medlem i följande organisationer: Finska Hunduppfödar r.f., Finska Kennel Klubb, Finska taxklubb, Svenska taxklubb, Taxklubb sydväst och Ålands taxklubb.

Har gått Finska kennelklubbens uppfödnings och avels kurser samt FTK:S kurs för grytprovsinstruktör.

Taxuppfödning och  all sysselsättning med taxarna har get mig mycket. Jag har lärt mig massor, fått många nya bekanta och besökt många nya platser.

Jätteroligt är att några av mina uppfödningars ägare har blivit mina goda vänner även privat. Tillsammans har vi upplevt fina och mindre  ypperliga stunder.  Efter några timmars sömn i minibuss säten,  fryst utanför färjterminal i de tidiga morgontimmarna, och väntat att dörrarna ska öppnas. Badat tillsammans i rökbastu och vildmarksbad. Blivit blöta i skogen och svettats i sommarhettan på utställningar. Har sovit på de bästa och de värsta övernattnings ställen. Men roligt har vi haft.

Så jag kan konstatera, efter allt resanden, att en tax ägare alltid ska ha med sig en pannlampa, en hel del kompost galler och inga ljusa kläder.

Jag hoppas att du trivs på mina sidor

Mervi Nordqvist

Uppdaterad 21 januari 2022

www.playadelbergs.fi.
phone: +358 405 294 391    e-mail: info(at)playadelbergs.fi
Bergövägen 968, AX-22220 Emkarby, Åland / Långholmen, KIMITO FINLAND

       Copyright © All Rights Reserved. - KENNEL PLAYADEL BERGS