Sivut Suomeksi    På Svenska

 

 

Tervetuloa!

 

HOME
TERVETULOA
UUTISET
KOIRAT
PENTUJA
PENTUEET
MÄYKKY INFO
PÄIVÄKIRJA
KUVIA
CHAMPION

Kasvatan karkeakarvaisia mäyräkoiria kotiympäristössä Ahvenanmaalla, Finströmin kunnassa, Bergössä. Kesät vietän mökillä Kemiön saarella.

Meillä koirat elävät sisällä perheenjäseninä ja tavoitteenani on kasvattaa henkisesti ja fyysisesti terveitä mäyräkoiria monimuotoisia metsästysominaisuuksia unohtamatta. Metsästämme kaurista ja jänistä. Tällä hetkellä kotonamme asuu kaksi mäyräkoiraa:,  FI KVA-MÄAJ & SE KVA-A, SE JVA, SE MVA Playadel Bergs Effektiva Elvy ja tyttärensä SE JVA Playadel Bergs EV Saunasiideri "Sidu"


Sain Playadel Bergs kennelnimeni 2004 ja ensimmäinen mäyräkoira pentue syntyi samana vuonna.
SKK on myöntänyt minulle Vuolasvirta palkinnon jonka Kennelliito myöntää korkeimpana huomionosoituksena ansioituneille koirankasvattajille.
Kuulun mm. Suomen koirankasvattajien liittoon, Suomen Mäyräkoira liittoon, Suomen Kennelliitoon, Svenska taxklubbeniin, taxklubben Sydvestiin, Norjan mäyräkoira kerhoon ja Ålandstaxklubbeniin. Olen mäyräkoirien ajokokeiden tuomari ja käynyt Suomen kennelliiton kasvattaja- ja jalostus kurssin.

 

Mäyräkoirien kasvatus ja niiden kanssa harrastaminen on antanut minulle paljon. Harrastuksen myötä olen "nähnyt mailmaa" ja saanut uusia  tuttuja sekä ystäviä.. Myös osasta kasvattien omistajista on tullut hyviä ystäviäni. Olemme yhdessä kokeneet ikimuistettavia tapahtumia laidasta laitaan.

Värisseet aamuyöstä terminaalin ulkopuolella, minibussissa huonosti nukutun yön jälkeen, odotellen laivaan pääsyä. Kylvetty porukalla kylpytynnyrissä ja savusaunoissa. Kastuttu litimäriksi metsästysreissuilla tai hikoiltu kesäkuumalla näyttelypaikoilla.  Reissuilla on tullut nähdyksi yhtä ja toista majapaikkaa.

Olenkin sitä mieltä että mäyräkoiraharrastuksessa on hyvä omistaa kasa komposti häkkipalasia, pitää mukana otsalamppu ja unohtaa vaaleat vaatteet.

 

Toivottavasti viihdyt sivuillani

Mervi Nordqvist

 

www.playadelbergs.fi.
phone: +358 405 294 391    e-mail: info(at)playadelbergs.fi
Bergövägen 968, AX-22220 Emkarby, Åland / Långholmen, KIMITO FINLAND

       Copyright © All Rights Reserved. - KENNEL PLAYADEL BERGS