Sivut Suomeksi    På Svenska

 

 

Päiväkirja 2016

HOME Päiväkirja 2022 Päiväkirja 2021 Päiväkirja 2020 Päiväkirja 2019 Päiväkirja 2018 Päiväkirja 2016 Päiväkirja 2015 Päiväkirja 2014 Päiväkirja 2013 Päiväkirja 2012 Päiväkirja 2011 Päiväkirja 2010 Päiväkirja 2009 Päiväkirja 2008 Päiväkirja 2007 Päiväkirja 2006

  <<< UP >>>

10.12.2016

Jahtia ulkona & neljän seinän sisällä

Minä en päässyt metsään kun piti näitä pienokaisia vahtia. Kukaan muukaan ei ehtinyt niin mieheni lähti yksin.

Seurasin koiraa ja ainutta passimiestä gps:stä.

 

Ensin pääsi Blondi töihin ja sen jälkeen Noora.

 Valitettavasti oli pläkä tyyni keli niin mieheni oli vaikea päästä ampumaetäisyyden lähelle. Blondi ajeli 1 h ja 34 min mutta loppu n. 10 olikin supin pyydystämistä.

Harmittaa kun on alkanut vaihtaa kauriit supeihin jos niitä eteen tulee ajon aikana.

 

Blondin ajo kokonaisuudessaan>

alla: Ajo lähti, 2 x läheltä tyhjää passia, supi tavoitteena

Blondin jälkeen oli Nooran vuoro. Ei tullut tässäkään tarpeeksi lähelle vaikka lopussa oli taas liki. Noora ajeli pukkia ja viimevuotista 1 h 25 min  9,4 km . Alla kuva liki tilanteesta ja koko ajosta.


06.12.2016

Erillainen itsenäisyysp'ivä. H pentue on synti. 5 narttua ja 3 urosta. Mamma ja lapset voi hyvin


04.12.2016

Playadel Bergs Allsidiga Albin alias Ozzy sai toisessa ajokokeessaan jälleen MÄAJ. 1.

Ozzy on tulevan H-pentueen isä


26.11.2016

Hyvin tytöt pyöritti vaikka saaliiksi ei saatukkaan. Blondi aka Zkakira 2 h 17 min, 13,3,km
Elvy 1 h 17 min, 7 km (2 eri ajoa) & 2 h 2 min, 11.4 km

Yllä Blondin ajo, alla Elvyn ajot


17.11.2016

Effektiva Elvy  ja Bonus Barn Berit "Bööna" Ruotsissa ajokokeissa

Väärinkäsityksen vuoksi ei ollutkaan suunniteltua  koetta Skaborissa mutta onneksi sain molemmat kokeisiin Uppsalaan.

Otimme koko lauman matkaan ja onneksi saimme yöpyä Laibanin omistajien Ruotsin asunnossa.Ei olisi olllut kiva mennä kuuden koiran kanssa hotelliin.

Keskiviikkona starttasi Elvy. Ensin ajossa saksanhirvi joka hävitti Elvyn suohon. Toisessa ajossa kauris ja Elvy sai kehuja hukkatyöskentelystään. Tulos oli 1. palkinto

 

Tuomari & Elvy & Jonny>

alla: Kuran kuivatusta odotellessa

> väsyneet koe osallistujat

Torstaina oli "Böönan" vuoro. Bööna otti suht nopeesti ylös kauriit ja sitten mentiin. Ajoa oli reilut 1,5 h mutta paperille siitä ei saatu kuin 60 min. Tuuli aika rajusti eikä tuomari kuullut koko ajoa. Toisessa irtiotossa bööna ajeli pupua.  Tulos oli 1. palkinto joten Bööna valioitui Ruotsin ajovalioksi ja sitä myöden saavutti myös Pohjoismaisen ajovalion arvon.

Alla Bööna pidempi ajo kartalla

Bööna kokeen jälkeen.


12.-13.11.2016 vieras jahtia kotometsissä

Bööna ja Edgar

Marraskuussa käy Harri ja Leena meillä vierasjahdissa mutta tänä vuonna Leena ei päässyt mukaan.

Kelit näyttivät ensin huonoilta (heikot jäät) muyta ilma lämpeni ja saimme hyviä ajoja molempina päivinä.

Sijoitusnarttu Bonus Barn Berit alias Bööna oli myös mukana. Ensimmäisenä päivänä saatiinkin Böönalle kaato.

 

Jahtikoneiden latausta

Sunnuntaina tuli lisää tulitusvoimaa. Calle & omistaja Jhonny. Blondi ajeli ensin supia, sitten kauriita. Elvy ei onneksi noista supeista välitä vaan keskyttyy toistaiseksi aina kauriisiin. Molemmille saatiin kaato.

Coola Calle ja Johnny

<Zhitsnygga Zhakira alias Blondi

< Elvy

 


04.- 05.11.2016

Ajokokeissa Ahvenanmaalla ja Kemiössä

Elvy MÄAJ 1. kauris

Albin (Ozzy) MÄAJ 1. kauris

 

Olin ilmoittanut Elvyn ajokokeisiin perjantaina Ahvenanmaalle ja lauantaina Kemiöön. Koko syksyn ja vielä viikollakin ollut plussan puolella ja sitten yht äkkiä jäätyi.

Perjantaina Elvy ajeli MÄAJ 1. palkinnon. Ensimmäisen erästä ei meinattu saada lankaan pois   80 minuutin jälkeen ja toinen erä päättyi kaislikkoon. Koira oli aika kylmissään ja tuli ensimmäisen kerran eläissään itsekseen pois ajosta.

 Lähdimme saman tien laivaan joten en käynyt kuuntelemassa koeselvitystä.

 

Kemiöön tullessamme oli jo illalla pakkanen kivunnut -10 asteeseen. Hrr.

Aamulla ajaessamme koe paikalle näytti mittari -14. Olisi vaan pitänyt antaa olla mutta kun näin kauas lähtee niin sitä jotenkin ei vaan osaa luovuttaa heti alkuunsa.

Olin sulkenut jäniksen ja tietenkin Elvy aloitti sillä ja kytkimme koiran pois. Otti sitten ylös peuroja mutta koira alkoi hyytymään ja pistin pelin poikki.

Tassut olivat kärsineet jo perjantain jäisistä kaislikoista eikä tämä keli asiaa tehnyt paremmaksi. No ensi vuonna uusiksi. 

Koko kokeessa vain kaksi koiraa sai tuloksen.

 

Kemiön mökki laitettiin samalla talviteloilla mutta kaikkia kesätavaroita ei saanut suojaan. Sammako oli jäätynyt maahan kiinni. Kyllä se talvi tulee joskun yht äkkiä

 

Onneksi Ahvenanmaalla ei ollut yhtä kylmä keli. Allsidiga Albin alias Ozzy starttasi ensimmäisessä kokeessaan saaden MÄAJ 1. tuloksen.

 

 


29.10.2014

Yksi ainut passimies mutta eräksi saatiin kauris 2 h ja 2 min ajon päätteeksi. Kuvassa Karl-Erik ja Elvy


16.10.2016 Linnea kävi haavikon etsinnässä.


14.10.2016 Ajotreeniä

Ajotreeniä koirien kanssa. Mukavasti tytöt ajeli. Kaikkea blondin ajoa en saanut kepsiin tallennettua. Elvy: 1 h 32 min (9,2 km), Blondi: 1 h 43 min (n. 11 km, hävis osa) ja Noora: 2 h 2 min (12,5 km)

 

 


13.10.2016

Linda Lyxlott kotoisammin Lotta lehtiuutisissa


08.10.2016

Jahtia ja rakkautta Kemiössä

Aikas aktiivinen päivä. Ensin metsällä Lappdalissa, iltapäivällä laitettiin mäyräkoiralapsia tilaukseen ja iltalaivalla kotio Ahvenanmaalle.

 

Aamusta kokoontui liuta miehiä ja koiria kemiöön peurajahtiin. Alueelle päästettiin eri suunnista koiria irti ja ajoja lähti heti.

Noorankin ajosta ammuttiin peura. Alueen vaihto ja uudestaan koirat irti. Laskin Elvyn mutta ei mennytkään kuin strömsöössä. Elvy ajeli samantien passimiesten taakse ja kohti Turku-Kemiö tietä. Kun en tunne alueita ajoin autolla ympäri ja pyydystin koiran reilun tunnin kuluttua Turku-Kemiö tien vierstä. Aika pelottavaa kun koira ajelee lähellä vilkasliikenteistä tietä etkä tunne maastoja niin ei oikein osaa arvioida mistä sitä yrittäisi kiinni ottaa. Onneks kaikki päättyi hyvin! Kuvassa ylemmän nuolen kohdalla laskin irti ja alemman nuolen kohdalla otin kiinni.

 

Iltapäivällä laitettiin sitten mäyräkoira lapsia tilaukseen yhdistelmästä Playadel Bergs Ännu Än Älskling alias Lempi & Playadel Bergs Allsidiga Albin alias Ozzy. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaisesti syntyy pennut itsenäisyyspäivän jälkeen.

 

<<<Nooran peura

alla: Elvyn ajo

Elvy harjoittelee Lempin kanssa lasten tekoa, Ozzy saunomassa


01.10.2016 Jahti alkaa

Ahvenanmaalla saa koirien kanssa aloittaa kaurisjahdin vasta 1.10. Aloitimme saaresta. Hyviä ajoja oli kaikilla koirilla ja Elvyn ajosta ammuttiin kaksi. Hyvin tyttö toimi. Elvy täytti keväällä vuoden ja on viime kaudella ollut irti muutaman kerran koska en ajata alle vuoden ikäisiä koiria. Taas nähtiin että ei tarvitsekkaan. Neljä eri ajoja ja kaksi saatiin saaliiksi. Nämä olivat siis kauden ja koiran ensimmäiset kauriit.


29.09.2016

Kävin kuuntelemassa kasvattien ajoja. Playadel Bergs Ettriga Edwart aka Dio ja Playadel Bergs Allsidiga Albin aka Ozzy. Videolla ajelee Ozzy. Kuvan ääni ja laatu on valitettavasti sen mukaista mitä huonolla kännykällä saa


28.09.2016

Kivoja ajoja Blondille (Zhitsnygga Zhakira) ja Elvylle.

18.09.2016

Nuorimmaisen kotikoiran Elvyn kanssa treenaamassa.  Ajelee kaurista


23.08.2016

Kauppareissulle Turkuun (Oltiin Kemiössä)


05.08.-17.08.2016

Pohjanlahden ympäri asunto autolla (huh, huh)

Tämä kesä reissu lähti liikkeelle siitä että jos vaikka näyttelyt ja loman voisi yhdistää. On tullut aikaisemminkin tuollapäin liikuttua ja miettinyt että olisi kiva ollut seisahtaa kauniin järven rannalle koko yöksi.

Asuntoautolla siis liikenteeseen niin ei olisi mökin siivoamisia joka aamu. Ensin oli lähdössä vain muutama koira mutta kun sain isomman auton vuokralle ja matkaseuraakin luvassa niin ilmoitin lisää kasvatteja näyttelyihin. Mikäs siinä kauniissa elokuun säässä olisi lomailla.

Vuokraamani iso asunto auto osoittautui huijaukseksi ja vaihtui kaverin pienenpään. Matkaseura joutui töihin ja kauniit elokuun säät eivät tänä vuonna osunut ihan kohdilleen. Yhdelle nartulla tuli tietenkin vielä sopivasti juoksu.

No, reissusta suoriuduttiin (minä ja 8 mäykkyä) ja täytyy myöntää että nukuin kaksi päivää kotiuduttuamme.

 

tytöt tarhassa                                            8 mäykyn lenkki

reissupäivä 1 (Ahvenanmaa- Hyttön -Karböle)

Matkan ensimmäinen etappi taittui aurinkoisessa säässä sisältäen muutaman tunnin lenkki-trimmaus tauon lähellä Gävleä. Kiitos trimmausavusta Ulrica ja lenkki-avusta Tobbe.

<Tobbe ja E ja A mäyrikset

 

reissupäivä 2-3 (Karböle- Svenstavik)

Svenstavikissa oli kahtena päivänä koiranäyttely. Saavuin lauantai-aamuna paikalle ja sain asunto-auton parkkiin portin viereen. Ensimmäinen näyttelypäivä ei tuottanut ihmeellisiä tuloksia. Kukaan koirista ei ravannut ruohokentällä ja koirat saivat H- EHO.

Kauppaan ei olisi kannattanut lähteä sillä menetin autopaikkani. No leiri vaihtui aidan sisäpuolelle ja sain rakennettua koirille ison aitauksen.

 

Sunnuntaina lykästi hieman paremmin. Ami sai varacacibin sekä olimme ROP kasvattaja (olin ainut joka osallistui), Koirat saivat arvosteluja EH- ERI + SA.  Kiitos handleri avusta Susanne & Maria & se kolmas.

Playadel Bergs leiri Svenstavikissä

Bonus Barn Berit aka Bööna & Susanne (KÄK excilent)         Ambitiösa Ami excilent, SA, vara-Cacib

ROP kasvattaja

 

reissupäivä 4 (Svenstavik - Andersön luonnonpuisto-Lit)

Saavuin iltamyöhään Östersundin lähellä olevaan kansallispuistoon.

Ei voinut moittia ilta maisemaa.

 

Aamusta pystytin leirin ja sen jälkeen lenkille. Olin tuumaillut että täällä ei tarvitse pelätä irtokoiran ilmestymistä kulman takaa.

Väärässä olin!

Otin ensin tytöt lenkille ja palatessamme pitkää hiekkarantaa väin mustan koiran jäljittävän meitä. Ja yksin! Iski melkein paniikki. Minulla neljä narttua ja yhdellä niistä juoksu. Muistin että olimme juuri ohittaneet laavun ja puulaatikon. Täys käännös ja laatikon kansi auki. Laatikko oli tyhjä ka nostin nopeasti kaikki 4 narttua laatikkoon ja kansi kiinni.

Irtokoira tuli luokseni ja myös sen isäntä ilmestyi metsästä. Sanoin omistajalle ettei koiraa saa pitää rauhoitus alueella irti! "Joo, tiedän" oli vastaus ja matka jatkui koira irti. Päästin muutaman äänettömän perk...n miehen perään.

Autolla vaihdoin koiria ja uusi lenkki 6 mäykyn voimin. Eikö sama ukkeli ja irtokoira tule meitä uudestaan vastaan saaren toisella puolen. Mies vain toteaa että mitä se täällä haittaa kun ei ole muita. Hmmm, mietin että en ilmeisesti ole olemassa siinä 6 remmin sotkua selvitellessäni, eikä myöskään ne 2 muuta perhettä mitkä olin polulla tavannut.

Onneksi ei käynyt kuinkaan ja minä sain 14 km liikuntaa ja osa koirista saman verran.

Bööna ja pitkä santaranta

idiootti!

koira kätkö

 

reissupäivä 5-6. (Lit- Lycksele-Nörrsjövallen)

Jo Östersundissa alkoi sataa ja sama sade sitten seurasikin meitä melkein koko loppureissun.

Lyckselessä kaupunki puistossa säästyimme iltalenkillä sateelta. Samoin aamulenkit ehdin ennen kuin alkoi sataa tosissaan.

Liikunta sai aivan riittävästi (ainakin minä) kun oli juoksunartun takia tehtävä kaikki lenkit tuplana. No tulipa nähtyä kaupunki molemmin puolin.

Maisemat olivat kauniita, aivan kuin olisi Kuusamon suunnassa ajellut. Jossakin vaiheessa alkoi kyllä ylä-alamäki soiden keskellä kyllästyttää. Lieneekö syynä se jatkuva vesisade. Iski sauna himo. Googlettelin seuraavaa etappia ja ajattelin että tuonne! Tuolla leirintäalueella on puulämmitteinen sauna. Olin tähän mennessä vältellyt leirintä alueita mutta nyt se sauna houkutti. Suunnistimme siis kohti leirintä aluetta nimeltä Fridfulla Rännudden.

Leiri pystyyn, auton sisätila lämmitin telttaan ja pojille aitaukseen pissaus risuja. Muuten olisi merkattu muutakin kuin aidan tolpat. Hienot oli taas maisemat mutta vettä satoi taas ja oli kylmä! (ulkona oli yöllä vain 4 astetta!)

Ja sitten saunan lämmitykseen. Sauna oli todellinen pettymys. Vettä sai kastelukannusta, loppuun palanut kiuas jaksoi lämmittää saunan n. 40 asteeseen ja paljun kohdalla tyhjä kolo. Mutta kun olin halunnut saunoa niin minäpä saunoin!

Aamu oli vielä hailakkaampi. Ensin sanoi lämmityslaite itsensä irti. Sitä väännellessä pisti ampiainen kaulaan ja sitä huiskiessani lukitsin itseni auton ulkopuolelle.

Tässä vaiheessa alkoi loma tunnelma kyllä pahasti latistua.

 

reissupäivä 7 (Nörrsjövallen - Kalix - Storön)

Auringon lasku Strorön (Kalix)

Sateen hetkeksi tauotessa ja teltan kuivuttua oli aika suunnistaa eteenpäin. Alkoi kypsyttää keli ja lämpötila ja päätin suunnistaa samoin tien kohti pohjoista.

 

Ei kyllä kauheasti innostanut ajatus leiriytyä tiiviiseen tunnelmaan raja aseman kohdilla oleville leirintä alueille. Mutta lämmitys laite ie toiminut niin sähköä olisi saatava.

Sitten välähti!

Tuttavani oli ostanut ajokoiran juuri Kalixin suunnasta. Minäpä soitan ja kysyn jos olisi vaikka joku sähköllinen metsästys maja siinä lähistöllä tiedossa.

Majaa ei löytynyt mutta järjestyi paikka pieneltä leirintä alueelta. Saavuin ilta myöhään. Olin ainut asukki ja leiri pystyyn! Kello oli jo 2 yöllä kun aitaus ja teltta olivat tukevasti pystyssä

 

reissupäivä 8 (Storön- Haaparanta- Storön)

 

Aamulla satoi taas. Olin pystyttänyt teltan kuoppaan ja nyt se oli veden keskellä. Ei auttanut muu kuin leirin siirto 15 m toiseen suuntaan.

 

Pilkistihän sitten vihdoin aurinkokin. Sen aamun aurinko oli paikkalainen majoitus yrittäjä joka oli minua vastassa lämpimäisten kanssa.

Jas kun liti märkänä menin maksamaan vaunupaikasta ja rouva tarjosi minulle illaksi ja yöksi käyttöön alueen kahviotiloja ja isoa saunaa! Ja kunnon saunaa!

Joko tykkäsi Affenaanmaalaisista tai sitten kävi  sääliksi kaveriani  jonka kerroin illalla saapuvan. En kieltäytynyt vaan otin avaimet onnellisena vastaan.

 

Ystäväni Leena oli tulossa handleriksi junalla Lahden suunnasta Iltapäivästä hain Leenan Haaparannasta ja totesin ohittaessamme Kalix leirintä aluetta että on tästä isosta suuvärkistä joskus hyötyä. Ilman sitä olisimme olleet kuin sillit suolassa tuolla saksalaisturisti asuntoautojen välissä. Nyt meillä oli yksin koko leirintä alue saunoineen käytössä.

 

Illalla pilkisti ihan oikea aurinkokin. Grillasimme, saunoimme ja lasilliset juomaakin nautittiin.

 

reissupäivä 9 (Storön- Över Kalix -Storön)

 

Aamusta oli koiranäyttely Över-Kalixissa. Serttejä ei saatu mutta Blondi oli paras narttu ja VSP. Samoin olimme taas ROP kasvattaja. Edelleenkin tosin taas ainut osallistuja

Leiri no 1

vieraanvaraisuutta ala Kalix

leiri no 2

 

reissupäivä 10 (Storön- Oulu- Kärsämäki)

Asunto auton pienen koon ja toimimattoman lämppärin takia ajoimme vasta aamusta Ouluun. Meinasi tulla kiirus kun emme huomioineet ajan vaihtumista rajalla. Onneksi oli oma "tiedotuspäällikkö" alueella, joka viestitteli missä aikataulussa näyttely sujuu.

Ehdittiin hyvin paikalle ja nyt ei ollut nurmikenttää vaan kunnon hiekka pohja, Yes!

Serttejä tai cacibbeja ei saavuttanut kukaan koiristamme mutta ihan hyviä arvosanoja. ROP kasvattaja jälleen ja tällä kertaa oli kilpailijoitakin. Kiitos avustuksesta Jani & co. "Ozzy"kin kiitti kusasemalla kahdesti Janin lahkeen

Näyttely kesti kauna joten illan ajoetappi oli lyhyt. Jäätiin kärsämäelle mutta ei kärsitty. Otettiin mökki niin Leenakin pääsi sänkyyn maate.

ROP kasvattaja

Kärsämäen majoitus

 

reissupäivä 11 (Kärsämäki- Artjärvi)

Ja sitten taas satoi!

Farkku ostoksilla se ei haitannut ja pahin kuuro pidettiin taukoa jossakin, en muista missä.

Alkoi jo matkaväsymys painaa.

 

Illaksi päästiin Leenan mökille Artjärvelle missä Harri oli lämmittänyt meille paljun.

Koirat reuhoivat hetken ja simahtivat nekin. Ihanaa olla sisällä ja kuivassa!

 

reissupäivä 12-13 (Artjärvi - Turku)

Lepopäivä Kausalassa ja sitten kohti Turkua. Bööna palautettaisiin Ismolle Helsinkiin.

Auto käynnistyi kyllä mutta piti kamalaa kolinaa. Apua! Lähimmälle verstaalle jossa todettiin pakoputken killuvan akselin päällä. Ajaa sillä voi mutta jotain olisi nopeasti silti tehtävä. Motonettiin ostoksille ja seuraavan koiratutun luo kylään.

Naantalista Oskun rekkapesu tuli apuun! Tuhannesti kiitos!!!. Pakoputki oli ollut kiinni nippusiteillä ja puutarhaletkulla mutta ei ole enää!. Loppumatka päästiin kolisematta Turun satamaan ja kotiin Ahvenanmaalle

 

LOPPULAUSAHDUS:

Reissussa rähjääntyy.... juu kyllä!   Kiitos tuhannesti reissun onnistumisessa auttaneet:

Auton lainaus> Lisso,  Koirien trimmaus> Ulrica, Matkaseura & koirien handleri > Leena, koira handlerit > Maria, Susanne, Jani & co, Auton korjaus > Oskun rekkapesu, Paljusta> Harri


02.08.2016

Lapsenlapsille herkkuja


19.07.2016

Jälkikoe turne Ruotsin puolella. Tuloksena kolme uutta jälkivaliota: Effektiva Elvy, Ettriga Edwart "Dio" ja Allsidiga Albin "Ozzy"


24.06.2016

Toivottelemme Hyväää Juhannusta täältä pentulaatikosta. Yksi poika vielä kotia vailla


Ruotsin näyttelyreissu Karlstad & Örebro 21.-22.05 2016

Pikareissu lahden toiselle puolelle. Mukana sijoitusnartut Ami ja Berit sekä kasvatti Albin alias Ozzy.

Albin kävi ensin jälkikokeessa suorittaen hyväksytysti taipumusluokan. Lauantaina ja Sunnuntaina näyttelypäivät joista Ami valioitui muotovalioksi ja Albin sai sertin,. Ami on osallistunut viiteen näyttelyyn joista ainoastaan yhdestä ei ole saanut sa:ta . Molempina päivinä sijoittuivat molemmat koirat paras uros/narttuluokassa kolmen parhaan joukkoon. Beritillä ei turkki ollut parhaimmillaan. Molempina päivinä kuitenkin erittäin hyvä.

21.05

Ami: KÄY excilent, SA, KÄK 2,  PN 2,  SE MVA (Ruotsin muotovalio

Berit: KÄY EH

Albin: KÄY excilent, SA, KÄK 1, serti,  PU 2

22.05

Ami: VAL excilent, SA, VAK 1, PN 2,

Berit: KÄY EH

Albin: KÄY excilent, SA, KÄK 1, vara-serti,  PU 3


17.05.2016

Elvyllä on vauhdikasta seuraa. Sijoitusnartut Berit ja Ami. Vanha rouva Linneakin yhtyi leikkiin


15.05.2016

Kaikki pentuset varattu mutta en saa kameroita toimimaan netissä. Täällä kotona ne pelaa joten olohuoneeseen

ilmestyi kaks valvonta laitetta niin voin katsella pentusia vaikka koko ajan. Nettiin niiden saaminen on työn alla.


09.05.2016

Ahvenanmaalla suoritettiin kolmena päivänä yllätys kennelkäyntejä.  Kenneuvoja voi tulla käymään

kasvattajan pyynnösta tai yllättäen . Tämä ihan ok kun ei ole minulla ole mitään salattavaa, mutta päivä

vaan ei ehkä ollut ihan parhain kun kotona elle 2 vrk ikäisiä pentuja.

"Hyväksytyt" paperit sain. Sama käynti suoritettu 2011 omasta pyynnöstäni.

Vuolasvirta kasvattaja palkintoon vaaditaan käynti. Ahvenanmaalla ei ole omaa kennelneuvojaa vaan mantereelta se hankittava.


08.05.2016

Zhakira eli Blondi sai ensimmäisen pentueensa. 2 poikaa ja 2 tyttöä, kaikki meni ok ja pennuille on kodit


07.05.2016

Noora synnytti 7 pientä mäyräkoiran alkua. Yksi poika vielä vapaana metsästyksestä kiinnostunutta kotia etsien.


05.-08.05.2016 PB tapaaminen

Jo kolmannen kerran järjestettiin vuosittainen kasvatti tapaaminen Ahvenanmaalla, Eckerössä.

Kaukaisemmat matkalaiset tulivat Norjasta.

Nyt on noita pikku pentuja kotona niin kirjoittelen tarkemmin tapaamisesta tänne myöhemmin.

Tässä kuitenkin muutama kuva ja kiitos kaikille osallistuneille.

Torstain koiralenkin tauko

perjantain koiralenkin merimaisema

Koirille vetoleluja matonkuteista (oli suosittu juttu!)

Perjantain päivällinen katettu


04.05.2016

Ei enää viikkoakaan kun pentusia pullahtaa. Nooran masu aika paljon isompi kuin "Blondin"

Mutta molemmat tukevasti tiineenä.


02.05.2016

Sijoitusnarttu Lempi kylässä (Ännu Än Älskling)

Kevät tulee ja auringossa lämmin


09.04.2016

Nooran ja "Blondin" vatsat pyöristyy. Pentusia tulossa. Kuvassa Noora


10.04.2016

Sijoitusnarttu Dina tuli kylään Kemiön mökille. Siskopuolilla riitti vauhtia. Elvy & Dina.


03.04.2016

Saaristolaiskoirat muuttavat kolmeksi viikoksi mantereen puolelle. Kemiön mökillä riittää keväisin puuhaa.

Koirille myyränkaivuuta ja minulle ulkoliikuntaa mm. puupinon äärellä.


28.03.2016

Saristolaiskoirapuisto avattu!

Kutsun lähellä olevaa saarta saaristolaiskoirapuistoksi. Se on riittävän iso jotta koirat saavat liikuntaa ja kuitenkin niin pieni ettei siellä ole kauriita. Koirat rakastavat tätä ulkoilumuotoa. Joten ulina veneessä huima rantaa lähestyttäessä.

Varjoisissa kohdissa oli rannoilla vielä jäitä mutta ei se uimista estänyt.


26.03.2016

Envisa Edvin alias Remosta oli lehtijuttu Metsästys ja kalastus lehdessä.

Niin että Remo on melkein jo julkkis :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

lähde: Metsästys ja Kalastus 3/16, kuvat ja teksti: Jere Malinen

 

20.03.2016

Kevät keikkuen tulevi

Ihanaa kun lumet vähenee ja yaas pystyy metsässäkin tekemään pidempiä koiralenkkejä. Yhtä ihanaa ei ole kun kun kurainen koira kuivaa itsensä kesäkalusteiden vällyihin. No Elvi varmaan sitä mieltä että voi nuo talvi filtit jo vaihtaa keväisempään.


09.03.2016  "lyhyt" astutusmatka

Zhakira alias Blondi on astutettu Norjalaisella kolmoisvalio uroksella NO KVA-A & NO MVA & NO JVA Kvilestads E. Troy lla. Troy asuu etelä Norjassa reilun 1000 km päässä meiltä. Noora jäi odottelemaan tyttäreni luo Karldstadiin kun minä matkasin junalla Blondin kanssa sulhon luo. Pentuja odotelaan syntyvän n. 10/05. Lisää voi lukea pentuja sivulta.

Reitti                                                         Minä ja Blondi Oslossa              

 

Blondi ja Troyn pikku emäntä                      Blondi ja Troyn isäntä

 Hienot maisemat                               Blondi junassa


Tjalle vauhdissa 08.03.2016

08.03.2016 Pentuja tekeillä

Noora astutettu Ruotsalaisella kolmoisvalio uroksella (ajo, jälki- ja muotovalio) SE KVA-A & SE MVA & SE JVA Rödhagens Tjallellella.

Uroksella ei ole aikaisemmin pentuja Suomessa. Tjalle on todella hyvänkokoinen uros! Ei mikään jätti. Tapasimme myös Tjallen siskon, 15,5 v isän, 6 v äidin ja  2 reilun puolenvuoden ikäistä jälkeläistä. Pentujen odotellaan syntyvän viikolla 19. Lisää pentuja sivulla

Tjallen sisko, kolmoisvalio Trixa 08.03.2016

Tjallen äiti pitkässä karvassa 08.03.2016                                Tjallen isä 15,5 v Bertil 08.03.2016                     


04.-07.2016 H-hetkeä odotellessa

Blondilla ja Nooralla oli juoksut. Odottelimme tyttäreni luona Karldstadissa oikeaa h-hetkeä astutukseen. Siinä menikin sitten kauemmin kuin olin olettanut!. Saavuin torstaina ja kotiin palattiin seuraavan viikon lauantaina. Nooran mies asui siinä melkein vieressä mutta blondin "hieman" kauempana Etelä Norjassa. Tyttärelläni on ennestään lapukka ja nyt perheeseen tullut uusi tulokas, 10 viikon ikäinen  isovillakoira Leia. Söpöliini! Gourmet ruokaakin oli jälleen tarjolla,

10 viikoinen isovillis Leia                                Leia ja Chili


28.02.2016

Kelit suosivat pitkiä koiralenkkejä jäällä.


16.02.2016

Blondille valittu sulhanen. Nuori Norjalainen kolmoisvalio NO KVA-A & NO MVA & NO JVA Kvilestads E. Troy.

Lisää pentuja sivulla


15.02.2016

Nuoriso jaksaa riemuita hyvistä talvikeleistä. Puolisisarukset Ami ja Elvy vetävät rallia pihalla niin että lumi pöllyää.

Ei riitä tämän kameran nopeus tällaiseen menoon.


12.02.2016

Sijoitus narttu Ami tuli trimmaukseen. Karva siistitty viimeksi viime keväänä. Näitä turkkeja haluaisi kaikille.

Ami täyttää kohta 2 vuotta


01.02.2016

Nyt on kamera, jos vaikka kotisivut päivittyisivät hieman nopeammin.


31.01.2016

Mukavaa saada näin täydellellinen ajoraportti. Sijoitus narttu Ännu Än Älskling alias Lempi ja kauden viimeinen peuran ajo.


24.-29.01.2016

Apua! ...Kiitos Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos

mäykyt ja Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen hydrokopteri miehistöineen

Pakkasia oli pidellyt ja Linnean tikit poistettu niin minä ja mäyräkoirat lähdimme Kemiöön lomailemaan. Olin kysellyt mökkinaapureilta jäätilannetta. Jäät kesti ja olivat käyneet laittamassa verkotkin. Hieno homma siispä viikon loma lumiseen saareen.

 

Menin sunnuntaina ensin yksin lämmittämään mökkiä. Raahasin pulkassa jäitä pitkin reilusti juomavettä ja osan tavaroista. Porakaivoa en voinut talvella käyttää, mutta pakkaslunta riitti ja sulattelin sitä saunaan ja sisälle pesuvedeksi.

Maanantaina aamusta uusi jäänylitysreissu ja koirat mukaan. Sen verran arka olen etten ihan yksin uskaltanut jäällä kulkea joten naapurimökkiläiset kävelivät vastaan.

Maanantaina oli kaunis ilma ja koirat nauttivat yömyöhäiselle pyydystelemällä lumen alta myyriä.

myyrän metsästystä                                   maanantai-ilta

Tiistaina ei sitten enää ollutkaan kovin lomainen keli taikka tunnelma. Koirat toki myyrästelivät mutta minä katselin kauhulla miten jäät alkoivat sulaa. Säätiedotus ei enää luvannutkaan pakkasia vaan vesisateita. Ei olisi tarvinnut lumia saunavedeksi sulatella, nyt saavit täyttyivät rännin alla hetkessä.

 

Keskiviikkona näytti vielä kesäisemmältä, torstaina oli pakko myöntää etten enää pääsisi jäitä pitkin pois.

Oli siis pakko soittaa apua. Puhelu 112. Seuraavana päivänä tultaisiin meitä hakemaan.

Loma ei ollut kovin rentouttava mutta koska niitä vesiä olin sulatellut niin saunaankin piti mennä. Saunassa kuuntelin radiota ja vaikka en ole Veikko Lavin faniklubin jäsen niin tällä kertaa laulun sanat "Ota löysin rantein" jotenkin iski.

Heittelin siis lisää vettä kiukaalle ja yritin noudattaa neuvoa: "ota vastaan mitä tarjoo elämä"

 

Perjantaina odoteltiin apua ja pakattiin tavarat. Suurin osa ruuista kompostiin ja vain tarpeelliset tavarat mukaan.

Puolenpäivän jälkeen saapui Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen hydrokopteri. Hieno peli!  Ja mukavat pelastusmiehet. Hienosti miehet nostelivat koiran kerrallaan kopteriin ja ulos. Koirat eivät olleet matkasta moksiskaan.

Kiitos Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos ja kopterin miehistö.

jäät sulaa                                                    lämmitellään


13.01.2015

Linnealta löydettiin nisäkasvaimia. 4 hyvänlaatuista ja yksi pahanlaatuinen. Nyt on kaikki poistettu ja potkuhousu vaateteus reilun viikon jotta haavat ehtivät parantua.

 

www.playadelbergs.fi.
phone: +358 405 294 391    e-mail: info(at)playadelbergs.fi
Bergövägen 968, AX-22220 Emkarby, Åland / Långholmen, KIMITO FINLAND

       Copyright © All Rights Reserved. - KENNEL PLAYADEL BERGS